VÍVÁS,HÍREK ÉRDEKESSÉGEK,
MENÜ
 
VENDÉGKÖNYV
 
 
modulnev
 
 
VÍVÓ HIREK
 
VIDEÓK
 
GALÉRIA
 
 
ÉRMESEINK
 
FOTÓK
 
CSAK AZ IGAZAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
A PONTOS IDŐ
 
HIREK
HIREK : Nemcsik ezüst-, Mohamed bronzérmes a vívóvébén

Nemcsik ezüst-, Mohamed bronzérmes a vívóvébén

  2006.10.02. 08:49

Két magyar vívó is dobogóra állhatott a torinói világbajnokság első éremosztó napján: férfi kard egyéniben Nemcsik Zsolt a második, női tőr egyéniben Mohamed Aida a harmadik helyen végzett.

Nemcsik ezüst-, Mohamed bronzérmes a vívóvébén
2006. október 1., vasárnap, 20:41|Utolsó módosítás: 2006. október 1., vasárnap, 21:06


Két magyar vívó is dobogóra állhatott a torinói világbajnokság első éremosztó napján: férfi kard egyéniben Nemcsik Zsolt a második, női tőr egyéniben Mohamed Aida a harmadik helyen végzett. Válogatottunk a vb-re előirányozott tervnek - négy érem megszerzése - a felét gyorsan teljesítette.


Pozdnyakov verhetetlen 1

Forrás: MTI
Forrás: MTI
Mohamed Aida

 

 
 
 

Az Oval Lingotto csarnokban vasárnap reggel a női tőr egyéni nyitotta a programot, s a 64-es táblán mind a négy versenyzőnk ott volt. A tavalyi lipcsei vb-n bronzérmes Knapek Edina ötödik a világranglistán, így neki a szombati selejtezőben nem kellett vívnia, de Mohamed Aidának, Varga Gabriellának és Varga Katalinnak sem okozott gondot a főtáblára kerülés. Itt viszont Varga Katalin rögtön az első fordulóban kiesett, 15-5-re váratlanul kikapott az egyiptomi el-Gammaltól. Knapek a vietnami Nguyent 15-8-ra. Mohamed a lengyel Chlewinskát 15-2-re (!), Varga Gabriella a kínai Liu Jüant 15-11-re verte.

A 32 között aztán Varga Gabriella is kiesett, de neki nem nagyon lehet szemrehányást tenni; az olasz Vezzalitól kapott ki 15-10-re, aki Sydneyben és Athénban is megnyerte az olimpiát, és csapatban további két ötkarikás aranya van. Mohamed Aida nem mindennapi asszóban jutott túl az orosz Hakimován: ellenfele 12-8-ra, majd 14-10-re is vezetett, azaz négy "meccslabdája" volt, de az MTK vívónője 15-14-ra fordított! Knapek Edina gyorsan meglépett 3-0-ra a holland Geurtstől, s bár az ellenfele 4-4-re kiegyenlített, innen 7-4 lett az állás, s végül versenyzőnk 13-8-ra győzött.

A 16 között Knapek nagyon rosszul kezdett az olasz Granbassi ellen, s ugyan 3-10-es hátrányból 11-12-re felzárkózott, négy másodperccel a vége előtt újabb találatot kapott, és 13-11-re vesztett. Mohamed ezt az akadályt is sikerrel vette, és azt a lengyel Gruchalát győzte le 8-7-re, akitől az athéni olimpia bronzmeccsén kikapott. Majd immár a nyolc között hasonlóan izgalmas asszóban 6-5-re az orosz Ruzavinát is megverte, vagyis bejutott az elődöntőbe, azaz érmet szerzett. (A vb-n az elődöntők vesztesei nem vívnak a bronzért, két harmadik helyezettet hirdetnek.) Mohamed a világbajnokságokról korábban egy ezüstöt és két bronzot gyűjtött be.

A döntőbe jutásért este Vezzali vár rá. Érdekesség, hogy a másik ágon két hazai vívó, Granbassi és a Vezzalihoz hasonlóan négyszeres olimpiai bajnok Trillini jutott be a legjobb négy közé, azaz Mohamed az egyetlen nem olasz vívó volt az elődöntőben. S Vezzali, aki egyébként régóta mumusa, sajnos most is kifogott rajta, a hazaiak klasszisa 15-3-ra nyerte az asszót. Az első helyért Granbassi nagy meglepetésre 7-6-ra legyőzte Vezzalit. A dobogó harmadik fokára Mohamed és Trillini állhatott fel. Knapek Edina a 11., Varga Gabriella a 26., Varga Katalin a 43. helyen végzett.

"Az egész éves teljesítményemet alapul véve nagyon nagyra értékelem ezt a mai harmadik helyet. Rendkívül mélyről jöttem fel, olyan volt, mintha ma valaki más vívott volna helyettem" - mondta a bronzérmes Mohamed Aida.  "Idény közben egy-egy tussal kaptam ki több alkalommal is majdnem ugyanezektől, akiket most ugyanígy vertem meg. Akik láttak vívni év közben, azok tudják értékelni a harmadik helyemet. Nekem magamnak pedig szükségem is volt arra, hogy újra érezzem, oda tudok kerülni a legjobbak közé. Nagyon nehéz ágra kerültem, ezért aztán még jobban örülök a sikeremnek. Hozzá kell tenni, 13-14 éve nem fordult elő velem, hogy a selejtezőben vívnom kelljen. Most erre is sor került. A bronzéremmel ismét előrébb kerültem, ami azért fontos, mert jövőre kezdődik az olimpiai kvalifikáció, és nem mindegy milyen pozícióból vágok neki az egyéves időszaknak."

A férfi kardozók 64-es főtábláján ugyancsak ott volt mind a négy versenyzőnk, Nemcsik Zsolt a világranglistás pozíciója alapján második kiemeltként, továbbá Decsi Tamás (15.) is alanyi jogon, Lengyel Balázs és Lontay Balázs pedig a szombati selejtezőt sikerrel abszolválva. Közülük a 32 közé jutásért meglepetésre az idei összetett Világkupa-győztes Nemcsik izzadt meg a legjobban, csak 15-13-ra nyert a bolgár Gyonov ellen úgy, hogy 12-10-re az ellenfele vezetett, majd 13-13 is volt az állás. Decsi 15-10-re verte a brazil Agrestát, Lengyel 15-11-re a venezuelai Bravót, Lontay pedig 15-10-re a német Hübnert.

A 16 közé jutásért Lengyel kifogta a sydneyi olimpiai bajnok és címvédő román Covaliut, de a rangot nem tisztelve 7-3-ra elhúzott. Azonban 8-8-nál már egyenlő volt az állás, utána pedig egy-két tussal végig Covaliu vezetett, és nyert is 15-13-ra. A verseny e szakaszában búcsúzott Lontay is, ő a spanyol Pinával szemben maradt alul (10-15). Nemcsik viszont nagyon megverte a francia Anstettet (15-4), és Decsi is túljutott a kínai Huang Ja-pingen (15-12). S ezzel biztossá vált, hogy a legjobb nyolc között mindenképpen lesz magyar vívó, ugyanis Nemcsik-Decsi asszó következett.

Forrás: MTI

Nemcsik Zsolt (j.) kiválóan vívott

Ebben az olimpiai ezüstérmes Nemcsik kerekedett felül; 9-9 után zsinórban négy tust adott, végül 15-10-re győzött. A négy közé jutásért, azaz immár éremért az athéni olimpián csapatban aranyérmes francia Sanson következett, aki csak 4-4-ig tudta tartani a lépést, Nemcsik 9-4-re elhúzott, és 15-8-ra nyert. A franciák körében nem lehetett igazán népszerű ezen a napon... Az elődöntőben a világranglistán csupán 36. dél-koreai Von Vu Jung volt Nemcsik ellenfele, és az ázsiai sem tudta feltartóztatni: 6-1 után történt némi megtorpanás, mert 9-7-re alakult az állás, a hajrá viszont egyértelműen Nemcsiké volt, aki 13-9-es állás után 15-10-re győzött.

Nemcsik Zsolt este az aranyéremért a négyszeres olimpiai bajnok orosz Pozdnyakovval állhatott fel a pástra, és vele sajnos már nem bírt. A sportág jelenkori legnagyobb egyénisége végig kezében tartott az asszót: 4-1-re, 9-4-re, 12-8 és 13-10-re is vezetett, s végül 15-11-re győzött. Így Nemcsik az athéni és a tavalyi zalaegerszegi Eb-n elért második helye után újabb értékes ezüstéremmel gazdagodott. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy a világbajnokságok történetében továbbra is Horváth Mariann az utolsó egyéni aranyérmesünk, aki még 1992-ben győzött. Decsi Tamás a 13., Lengyel Balázs a 25., Lontay Balázs a 28. helyen zárt.

"A bolgár fiú ellen rosszul kezdtem, de hát mindig az első asszó a legnehezebb egy ilyen nagy versenyen - kezdte összegzését az ezüstérmes Nemcsik Zsolt. "Később belejöttem és jól ment a vívás. Őszintén szólva bíztam abban, hogy a Világkupa-elsőségem nem volt véletlen, és az egész éves jó szereplésemet éremre tudom váltani. Persze, amikor már odakerül az ember a döntőbe, meg akarja azt nyerni. Ráadásul én mindig is arról álmodtam, hogy egyszer Pozdnyakovval vívok világbajnoki aranyéremért. Sajnos most a győzelem nem jött össze, de elégedett lehetek, mivel egyéniben ez az első vb-érmem.

Csak Fekete búcsúzott a selejtezőben

Férfi párbajtőr egyéniben százhetvenegy induló nevezett, s a tizenhat kiemelt között egy magyar van, Boczkó Gábor (3.), akinek nem kellett vívnia a vasárnapi selejtezőben. Itt Kovács Iván és Imre Géza szenzációsan forgatta a pengét, mindketten veretlenek maradtak a csoportjukban - előbbi hat, utóbbi öt győzelmet aratott -, így ők is felkerültek a 64-es főtáblára.

Fekete Attila viszont kiesett, a csoportjában három-három győzelmet és vereséget jegyzett, utána pedig a selejtező egyenes kieséses szakaszában 10-9-re alulmaradt egy portugál vívóval szemben. Így a hétfői folytatásban három versenyzőnk lesz érdekelt; s  Boczkó a norvég Piasecki, Kovács az észt Kaaberma, Imre pedig a lengyel Andrzejuk ellen kezd.

A női kardozók selejtezőben a kilencven induló között Csaba Edina a világranglistán elfoglalt 11. helye alapján mentesült az előcsatározások alól. Varga Dóra a csoportjában mind a hat ellenfelét legyőzte, és ő lett a selejtező legjobbja. Nagy Orsolya és Sznopek Gabriella egyaránt négy győzelmet és két vereséget könyvelhetett el, de ők is felkerültek a hatvannégyes táblára. Itt hétfőn Csaba a venezuelai Nieves, Varga a spanyol Navarro, Sznopek az ukrán Hromova, Nagy a japán Kaneko ellen lép pástra az első körben.

[origo]

 
MESTEREINK
 
VÍVÓSZAKOSZTÁLY
 
SPORTOLÓINK
 
TORINÓ 2006. V.B.
 
VERSENY EREDMÉNYEK
 
LINKEK
 
HERAKLÉSZ PROGRAM
 
 
NAPTÁR
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Látogatók
Indulás: 2004-01-06
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 

Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE